Buddhist Cinema: tweemaal per jaar wordt een boeddhistisch geïnspireerde film getoond in de Dhamma Loft waarbij er geprojecteerd wordt op groot scherm. Stoelen, dekentjes, warme kousen: alles is aanwezig om het jullie aangenaam te maken. De films zijn steeds in het Nederlands ondertiteld. Er wordt steeds gestart of geëindigd met een begeleide meditatie. Daarna is iedereen welkom om nog even bij te praten met een kopje thee.

 

 

 

 

 

Eerstvolgende film: "Down to Earth"

Down to Earth

“We hebben de Aarde niet geërfd van onze ouders, we lenen het van onze kinderen” – Chief Seattle

→ De docu-film Down to Earth inspireert de kijker om na te denken over zijn toekomst en die van de wereld waarin we leven.


Een familie laat de hectiek en patronen van de hedendaagse wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan, maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de Earth Keepers, zij die nog in verbinding en harmonie leven met de aarde, de bron van ons bestaan.
Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn om te luisteren. De film onthult de diepe wijsheid die besloten ligt in de gesprekken met deze stamoudsten en wijzen die nog niet eerder geïnterviewd werden. Maar ook de levens-veranderende impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben. 

 

DOWN to EARTH is a mirror to humanity, a poignant and timely reflection on our civilized world. The movie invites us to see the world through the eyes of the Keepers of the Earth. It takes us on an inner journey, connecting us with the source and the mutual path we are walking. DOWN to EARTH is both a wake up call as a resurgence of hope for our world to come. 

 

Donatie 10 euro, deze zal integraal worden gedoneerd aan het kinderopvangcenter in Thailand (Surin) van Nan en Marc van het Thais meeneemrestaurant Thai Chang in de Boelare Eeklo

 

Aanwezigheid op voorhand bevestigen via mail: dhammaloft@gmail.com 

Vorige films kwamen reeds aan bod:

Trailer "Buddha's Lost Children"

Human - by Yann Arthus-Bertrand

1 Planeet, 1 wereld, miljoenen mensen. 

Deze film is een aaneenschakeling van adembenemende beelden, begeleid door prachtige muziek. Laat je meevoeren in een meditatieve ervaring, die deze film eigenlijk is. Geen tekst, geen verhaal. Het echte verhaal waarover het gaat, is het verhaal van het leven zelf, getoond aan de hand van sprekende beelden van gezichten en ogen, van wonderbaarlijke natuur, van Moeder Aarde en haar bewoners.

Kom, zit en aanschouw de krachtige boodschap achter deze film, namelijk dat al deze verschillende mensen toch 1 geheel vormen. Er is maar 1 mensheid en 1 wereld.

Hoewel het bekijken van deze film al een meditatie op zich vormt, wordt er nadien nog afgesloten met een korte meditatie in groep.

Ik koos voor een ingekorte en andere versie van deze film ("Human's Musics", dus afwijkend van de trailer hieronder) en ben ervan overtuigd dat het een ervaring is die iedereen kan bekoren. (Noot: Ik kreeg de toestemming van de regisseur om deze film publiekelijk te vertonen.)